“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenlere Birbirinden Lezzetli Ekonomik Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenlere Birbirinden Lezzetli Ekonomik Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tarifi fikirleri! Kolay ve pratik tariflerle akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tariflerimizi deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var ?

Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış tavuk eti (doğranmış)

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 büyük soğan (doğranmış)

  • 2 havuç (doğranmış)

  • 2 patates (doğranmış)

  • 1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)

  • 4 su bardağı tavuk suyu

  • 4 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kırmızı biber (isteğe bağlı)

  • Taze maydanoz (garnitür için)

Yapılışı:

1. Bir tencerede tereyağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.

2. Havuçları, patatesleri ve bezelyeleri ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.

3. Tavuk suyunu ve suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında pirinci ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

4. Tavuk etlerini ekleyin ve karıştırın. Çorba kıvamını isteğe bağlı olarak ayarlamak için daha fazla su ekleyebilirsiniz.

5. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyerek kısık ateşte kavurun, hafifçe renk alana kadar karıştırın.

6. Sütü yavaşça ekleyerek unlu karışımı çırpın. Karışım koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

7. Hazırladığınız unlu karışımı çorbaya ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. İsteğe bağlı olarak kırmızı biber ekleyebilirsiniz.

8. Çorbayı hafifçe kaynatın ve ocaktan alın.

9. Servis yaparken üzerine taze maydanoz yaprakları ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Makarna Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gram makarna (tercihinize göre türü)

  • 1 büyük soğan (doğranmış)

  • 2 diş sarımsak (doğranmış)

  • 1 kırmızı biber (doğranmış)

  • 1 yeşil biber (doğranmış)

  • 1 havuç (rendelenmiş)

  • 1 su bardağı bezelye (donmuş veya taze)

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

  • Karabiber

  • Pul biber (isteğe bağlı)

  • Parmesan peyniri (rendelenmiş, servis için)

  • Taze maydanoz (garnitür için)

Yapılışı:

1. Bir tencerede su kaynatın ve makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve kenara alın.

2. Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.

3. Doğranmış biberleri, rendelenmiş havucu ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana ve hafifçe karamelize olana kadar karıştırarak kavurun.

4. Sebzeler pişene kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin. Sebzeleri fazla pişirmemeye dikkat edin, hala çıtır olmalılar.

5. Haşlanmış makarnayı sebzelerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.

6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Karışımı iyice karıştırarak tüm malzemelerin birbirine yedirmesini sağlayın.

7. Servis yaparken üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve taze doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Soğanlı Domates Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet domates (dilimlenmiş)

  • 1 büyük soğan (ince dilimlenmiş)

  • Yarım salatalık (dilimlenmiş)

  • Yarım yeşil biber (dilimlenmiş)

  • Yarım kırmızı biber (dilimlenmiş)

  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • Tuz

  • Karabiber

Yapılışı:

1. Dilimlenmiş domatesleri, soğanı, salatalığı, yeşil biberi ve kırmızı biberi bir salata kabına alın.

2. İnce doğranmış maydanozu da ekleyin.

3. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosu hazırlayın.

4. Sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

5. Salatayı en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Böylece lezzetleri iyice birleşecektir.

6. Soğanlı domates salatasını servis yapmadan önce bir kez daha karıştırın ve servis tabağına alın.

Muzlu Kolay Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 4 olgun muz

  • 2 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu

  • 1 çay bardağı süt (isteğe bağlı)

  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Muzları soyun ve dilimleyin. Daha sonra dilimlenmiş muzları dondurucuya koyun ve tamamen donana kadar bekletin. Donmaları genellikle 2-3 saat sürer.

2. Dondurucudan çıkardığınız donmuş muzları bir blender veya mutfak robotuna alın.

3. İsteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubunu, sütü ve vanilya özütünü ekleyin.

4. Tüm malzemeleri birlikte blenderda veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Arada durup blenderı veya robotu sallayarak malzemelerin düzgün bir şekilde karışmasını sağlayın.

5. Karışımı dondurma kasesine aktarın ve üzerini kapatarak dondurucuda en az 1 saat dinlendirin.

6. Dondurucudan çıkarıp servis yapmadan önce bir süre oda sıcaklığında bekletin. Böylece dondurmanın kıvamı daha kolay yumuşayacaktır.

7. Muzlu dondurmayı istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Üzerine çikolata rendesi, ceviz veya taze muz dilimleri ekleyebilirsiniz.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir