Kastamonu’da Üniversite Öğrencilerine Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Eğitimi

Kastamonu Üniversitesi Öğrencilerine Pratik Bitki Bilgisi Verildi

Kastamonu’da üniversite öğrencileri, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uygulamalı deneyim kazandı.

Kastamonu Üniversitesi, ormancılık ve doğa turizmi konularında uzmanlaşmış bir kurum olarak öğrencilerine teorik bilgilerin yanı sıra pratik beceriler de kazandırıyor. Turizm Fakültesi öğrencileri, Kastamonu’nun zengin bitki çeşitliliğini keşfetmek amacıyla Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Gölköy Orman Fidanlık Şefliği’ni ziyaret etti. Uzmanlar eşliğinde öğrencilere tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında uygulamalı bilgi verildi ve hediyeler dağıtıldı.

Öğrencilere bilgiler aktaran isimler arasında Kastamonu Orman Fidanlık Müdürü, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı da yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, “Öğrencilerimize sahada bitkileri gözlemleme fırsatı sunduk. Bugünkü etkinliğimizde tıbbi ve aromatik bitkiler ile flora ve fauna çeşitliliğini inceledik. Öğrencilerimiz, sahada teorik bilgilerin uygulamada nasıl işlediğini gördüler” dedi.

Gölköy Orman Fidanlığı Şefi Esra Sarıalioğlu ise, fidanlıklarında 72 farklı türde bitki ürettiklerini belirtti ve üretim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin etkinliğe katılımı oldukça yüksek olup, hem uygulamalı dersler işlendi hem de keyifli bir gün geçirildi. Etkinlikle ilgili Turizm Fakültesi öğrencilerinden Alperen Salih Elçi ve Ali Kartal da memnuniyetlerini dile getirdi.

Related Posts

Yenidoğan Sünneti Nedir?

Yenidoğan sünneti neden avantajlı, hangi yaşlar riskli, denize ne zaman girilebilir? Uzmanlar yenidoğan sünneti hakkında bilgi verdiler. 

İdeal kilo kaybı haftada 0.5-1 kg olmalı! Mevsimsel avantajları iyi değerlendirin

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Ağrı’da karaciğer yetmezliği teşhisi konan 2 yaşındaki çocuk ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi

Ağrı’nın Patnos ilçesinde sarılık şikayetiyle hastaneye başvuran 2 yaşındaki Yunus Emre isimli çocuk, yapılan tetkikler sonucu karaciğer yetmezliği (Fulminan hepatit) tanısı aldı. Durumu ağırlaşan minik hasta, annesinden karaciğer nakli yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.