Türkiye, nükleer denizaltı projesi ile geliyor!

Türkiye, Nükleer Denizaltı Üretimi İçin Adımlar Atıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine verdiği özel röportajda Türkiye’nin nükleer denizaltı geliştirme planını ilk kez açıkladı. Bu hamle, Türkiye’nin milli denizaltı projesi MİLDEN’in ardından, nükleer tahrikli bir denizaltı üretimi için de adımlar attığını doğrulamış oldu.

Tatlıoğlu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin tam bağımsız, yerli tasarıma sahip ve dışa bağımlılığı ortadan kaldıran bir denizaltı üretme hedefine yönelik çabalarının, Osmanlı’dan bugüne uzanan 139 yıllık bir hayalin sonucu olduğunu belirtti.

Türkiye’nin denizaltı üretim kabiliyeti, yaklaşık yarım asırdır Gölcük Tersanesi’nde kesintisiz şekilde devam ediyor. Bu süreçte elde edilen teknik ve operasyonel bilgi birikimi, Reis sınıfı denizaltılarla oldukça önemli bir seviyeye ulaşmış durumda.

Tatlıoğlu, bu kazanımların yeni nesil platformlara aktarılacağını ve böylece nükleer güçle çalışan denizaltıların inşası için gerekli altyapının oluşturulacağını açıkladı. Bu gelişme, Türkiye’nin uzun vadeli caydırıcılık yeteneğini artıracak bir savunma hamlesi olacak.

ABD’de sürücüsüz kamyonlar hizmete başlıyor!

Aurora, ABD’de sürücüsüz kamyonları ile hizmet vermeye başladı. Bu gelişme, diğer şirketlerin de önünü açabilir.

Tatlıoğlu, MİLDEN kapsamında üretilecek platformların dost ve müttefik ülkelere ihracat edileceğini de ifade etti. Türkiye, bu alanda dışa bağımlılığı azaltmak isteyen ülkeler için yeni bir tedarikçi konumuna da gelmeyi planlıyor.

Oramiral Tatlıoğlu’nun çizdiği tablo, Türkiye’nin donanma vizyonunun bölgesel güvenliği aşarak küresel hedeflere de odaklandığını ortaya koydu. Sizce bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir