Aşk, her eve lazım…

“`html

Dinlerin derin anlamlarına inildiğinde;
Aşk…

Aşkın dört temel türü olduğuna inanılır;
1.

İlahi aşk,
2.

Vatan aşkı,
3.

Aile ve arkadaşlık aşkı,
4.

Karşı cinse duyulan aşk…
İslam kültürü içerisinde aşk önemli bir yer tutar; özellikle tasavvuf düşüncesinde derinliğine işlenmiştir. Hinduizm de, aşk kavramını zengin bir şekilde ele alarak dinin çeşitli boyutlarında kendine yer bulmuştur. Dünyanın en büyük dört dinine, yani
Hinduizm

,
Budizm

,
Jainizm

ve
Sihizm

ait toplulukların doğum yeri Hindistan’dır. Ayrıca, ülkede büyük bir Müslüman ve Hristiyan nüfusu da bulunmaktadır. Zerdüştlük, Bahai inancı ve Yahudilik gibi daha küçük, fakat köklü inanç grupları da burada yer alır. Bunun yanı sıra, pek çok yerel ve kabile dini de Hindistan’da yaşamaktadır.

Pakistan ise neredeyse tamamen (%96,47) Müslümandır…

Şimdi, bu iki “aşk” ülkesi, tarihin derinliklerinden gelen kan davası sebebiyle, insani duyguların gerisinde kalarak savaş arifesinde bulunmaktadırlar.

Erol Evgin

, birlikte okuduğumuz
İstanbul Erkek Lisesi

zamanından bir arkadaşımdır. Ayni sınıfa düşmüştük ve hep yanımda otururdu… Tiyatro kulübünde beraber görev almıştık. Daha sonra akşamları okuldan kaçıp Beyoğlu’na giden arkadaş gruplarımızda da birlikteydik…

Erol, eskiden olduğu gibi bugün de çok duyarlıdır. Tarzı asla değişmedi.

Sezen Aksu

gibi, hisleri kelimelere dökebilen bir sanatçıdır.

Erol’un eşsiz sesiyle dinlediği “Ateşle Oynama” şarkısını, Hindistan ve Pakistan liderleri potansiyel çatışmalarını gözden geçirmeden önce dinlese, belki de düşünceleri değişir…

Şarkının sözleriyle dile getirdiği duygu derinliği, dinleyicilere ulaşarak aşkın savaştan daha güçlü olduğunu vurgulamakta.

İsrail’in durumu

İsrail askerleri sosyal medya üzerinden “sosyopatça” paylaşımlar yapmayı sürdürüyor. İnsanlık adına yok olan değerleri göz ardı eden bu tavır, dünya üzerindeki insanları derinden yaralamakta.

Görünüşe göre, Gazze’de bir bina patlatıldığında yükselen mavi dumanlar, yalnızca fiziksel olanları değil, insani değerleri de derin bir biçimde etkiledi. Askerlerin arka planda duyduğu kahkahalar, bu durumu daha da kanıksatıyor.

Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze’de birçok konut yıkıldı ya da hasar gördü. Bu durum, %92’lik bir orana tekabül etmektedir.

İki haftada 51 bin Filistinli hayatını kaybederken, yaralıların sayısı 117 bini geçti. Bu trajedinin çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturmakta…

Sınırlar kapalı olduğundan, Gazze’ye insani yardımlar gidemiyor. Hızlı bir internet araştırması ile Filistinli anne Menal Rakab’ın Kudüs Haber Ağı’ndan paylaşılan görüntüleriyle karşılaşabiliriz. Oğlu Usame, aşırı zayıflıktan 9 kiloya düşmüştür.

İsrail askerleri, bir çocuğun en temel mutluluğunu ellerinden alırken, mavi dumanlarla bu durumu örtbas etmeye çalışıyorlar. Ama dünya, olan biteni göz ardı etmektedir…

Dışarıda yemek yemek, evde yemek sipariş etmek ve hazır yiyecekler o kadar arttı ki sıradan hale gelmiş lezzetler nostaljik birer hatıra gibi anılmaya başlandı.
Anne köftesi

, evde yapılan köftenin ötesinde anlamlar taşır. Herkes için en lezzetli olanı kendi annesinin elinden çıkan köfte olduğu için, “en güzel köfte” denilebilir. Bu tabir, aynı zamanda sıcak ve samimi atmosferi temsil eder.

Peki, bu konunun neresindeyiz?

Restoran zinciri
Cookshop

, ikonik “Anne Köftesi” menüsünü sosyal bir sorumluluk projesine dönüştürmüş. Her yıl,
Anneler Günü

kapsamında bu menüyü sunarak, Koruncuk Vakfı’nın desteklediği kız çocuklarının geleceğine katkı sağlayacak.
Cookshop’un bu girişimi, duyulara hitap eden ve kültürel bağlamda derin bir bağ kuran bir projedir. Bunun ardından projenin bilinirliği ve hedef kitlenin bu projeye katılım isteği önemli bir unsur.
Son bir not olarak,”Anne köftesi” kadar kültürel derinliği olan bir terimin sahiplenilmesi önemliyken, “Cookshop” isminin de tam bir oksimoron örneği olduğu aşikâr.

“`

Related Posts

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Borcu olmayan ihracatçıya haciz

Bütçedeki deliği vergi cezalarıyla kapatmaya çalışan Hazine ve Maliye Bakanlığı, borcu olmayan ihracatçıya da e-tebligat gönderip banka hesaplarına bloke koymaya başladı.

Bankalarda parası olan milyonları ilgilendiriyor: Limitler güncellendi komisyon tuzaklarına hazır olun

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Mart 2024’te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bireysel kredilere getirilen sınırlama kapsamında ATM’lerde nakit çekimlere ve nakit avans tutarlarında kısıtlamaya gitmişti. Sektör …