Bakanlık o ürünler için harekete geçti: Kansorejen alarmı!

Sağlık Riski Taşıyan Ürünlere Karşı Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti

Yurt dışı merkezli e-ticaret sitelerinden Türkiye’ye getirilen ürünlerde sağlık riski taşıyan maddelere rastlanması üzerine, Ticaret Bakanlığı önemli adımlar atmaya başladı. Son dönemde ulusal ve uluslararası medya organlarında yer alan raporlar, bu ürünlerin kullanıcı sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturduğunu ortaya koydu.

Avrupa Birliği, Güney Kore ve İskandinav ülkeleri tarafından gerçekleştirilen analizlerde; bazı e-ticaret ürünlerinin ciddi güvenlik açıkları barındırdığı ve çoğunun gerekli ürün güvenliği standartlarını karşılamadığı belirlendi.

Kanserojen Maddeler İçeren Ürünlerde Alarm

Özellikle tekstil, ayakkabı, deri ve çocuk ürünlerinde yüksek miktarda kanserojen ve toksik maddelere rastlanması, Türkiye’deki tüketiciler arasında endişeye neden oldu. Ülke içinde sıkı şekilde denetlenen yerli e-ticaret platformları ve mağazalar dahi, yurt dışından gelen bazı ürünleri denetim dışı kalabiliyor ve bu ürünler iç pazara ulaşabiliyor.

Ticaret Bakanlığı Önlemlerini Arttırıyor

Artan şikayetler ve sağlık endişeleri üzerine Ticaret Bakanlığı, ürün güvenliğinden sorumlu diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde süreci yakından takip ediyor. Bakanlık özellikle bebek, oyuncak, tekstil, ayakkabı ve deri ürünleri gibi yüksek riskli kategorilerde detaylı laboratuvar testleri başlattı.

İlk aşamada, bu ürünlere yönelik sıkı denetimlerin yapılacağı ve tespit edilen risklere göre yeni önlemlerin alınacağı bildirildi. Ayrıca, AB uygulamalarına benzer şekilde, bu ürünler için ilave test ve belgelendirme süreçlerinin de zorunlu hale getirileceği öğrenildi.

Halk Sağlığını Korumak Hedefleniyor

Türkiye’de piyasaya sunulan tüm ürünlerin, teknik mevzuata ve güvenlik standartlarına uygun, insan sağlığını tehdit etmeyecek nitelikte olması zorunlu. Bakanlık, tüketicilerin güvenli ürünlere erişebilmesi için denetimlerini sürdüreceğini vurguladı.

Related Posts

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

Bakan Yumaklı, Iğdır’da ‘Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ kapsamında ilk hayvan teslim törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında Iğdır’da ilk etapta 14 çiftçiye 235 hayvan teslim etme törenine katıldı.

Haluk Görgün: IDEF-2025’e 96 ülke katılacak

SAVUNMA Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-2025’in (IDEF) salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.

Özel sektörün kredi borcu 5 ayda 18 milyar dolar arttı

Özel sektörün yurtdışından sağladığı toplam kredi borcu, mayısta 2024 yıl sonuna göre 18,1 milyar dolar artarak 190,4 milyar dolar oldu.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …