Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Sovyet Uydusu Kosmos-482, Dünya’ya Düşecek

Bilim insanları, 1972’den beri Dünya yörüngesinde sıkışmış olan Venüs iniş aracı Kosmos-482’nin 8-13 Mayıs tarihlerinde kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacağını öngörüyordu.

Ancak Avrupa Uzay Ajansı’nın yaptığı son tahmine göre, Pazar günü İngiltere saatiyle 08:12’de yeniden giriş yapacak. Kesin iniş noktası belirsiz olsa da, potansiyel çarpma alanı 52° kuzey ve 52° güney enlemleri arasında yer alacak ve İngiltere’nin güneyinden Galler’in bir kısmına kadar uzanan geniş bir bölgeyi etkileyecek.

OKYANUSA DÜŞECEK

Sonda, Venüs’ün yoğun atmosferine dayanacak sağlam bir yapıya sahiptir, bu da bazı parçaların, özellikle de titanyum iniş kapsülünün yüzeye sağlam bir şekilde ulaşabileceği anlamına gelmektedir.

Uzay ajansları inişi izlerken, tahminlere göre büyük ihtimalle okyanusa düşecek.

ESA’dan yapılan açıklamaya göre:

“53 yıl önce fırlatılan Sovyet Venera iniş kapsülü Kosmos-482, kontrolsüz bir şekilde yeniden giriş yapacak. İniş yerinin ekvatorun 52 derece kuzeyi ile güneyi arasında bir yer olması bekleniyor. Yeniden giriş yaklaştıkça, tahminler daha kesin hale gelecektir”

HİÇ BOZULMAYABİLİR

Kosmos-482 İniş Aracı, Venüs’e tekrar giriş için tasarlanmış titanyum bir kabuğa sahiptir, aşırı ivmeler, sıcaklık ve basınca dayanabilir.

500 kilogram ağırlığında ve 1 metre çapında olan araç, neredeyse hiç hasar almadan yere ulaşabilir.

YERLEŞİM ALANLARINA DÜŞEN ÖRNEKLER DE VAR

Dünya yörüngesinde dolaşan uzay çöplerinin insan yerleşimlerine düşmesi nadir olmasına rağmen, son zamanlarda bu tür olaylara birkaç örnek mevcut. Geçen yıl Kenya’da bir köye roket parçaları düşmüş ancak kayda değer bir hasar olmamıştı. Ayrıca Polonya’da SpaceX’e ait bir roketin parçaları farklı bölgelere düşmüştü. Benzer şekilde, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan fırlatılan bir parça Florida’da bir evin çatısına düşmüştü.

Related Posts

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Netflix yeni televizyon deneyimini tanıttı

Netflix, gelecek haftalarda üyeleriyle buluşturacağı ve tasarımının yanı sıra geliştirilmiş öneri ve arama sistemleriyle dikkati çeken yeni televizyon deneyimini duyurdu.

Çin, düşmanı hayalet gemilere yönlendirecek sistem geliştiriyor

Çin’de savunma ve havacılık sanayinde faaliyet gösteren Pekin Telemetri Araştırma Enstitüsünün, düşmanı, radarları var olmayan hayalet gemi filolarına yönlendirebilecek yetkinlikteki bir sinyal bozucu sistem üzerinde çalıştırdığı bildirildi.

Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

Avustralyalı enerji girişimi MGA Thermal, inşa ettiği 5 MWh kapasiteli pilot tesisi başarıyla devreye aldı. Bu tesis, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisinin endüstriyel ölçekteki ilk somut uygulaması olarak dikkat …

Samsung One UI 7, pil tüketimini artırabilir! Peki neden?

Samsung’un Galaxy S23, S24 Ultra ve Z Fold 6 modellerine sunduğu One UI 7 güncellemesi, bazı kullanıcıların pil tüketimini artırdı. Günlük kullanımda cihazlarını birkaç kez şarj etmek zorunda kaldıklarını belirten kullanıcılar, güncelleme sonrasında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir