Omurga tümörünün tipi tedaviyi belirliyor!

Omurga Tümörünün Türü, Tedaviyi Belirliyor

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörleri hakkında önemli bilgiler verdi. Omurga tümörlerinin, omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde anormal hücre büyümeleri olduğunu belirten Avcı, bu tümörlerin omurganın kendisinde gelişebileceğini ya da vücudun başka bölgelerinden omurgaya yayılabileceğini söyledi.

Omurga tümörlerinin omurilik ve sinir köklerine baskı yaparak ağrı, fonksiyon kaybı ve sinir hasarına yol açabileceğine dikkat çeken Op. Dr. İdris Avcı, omurga tümörlerinin kemik yapıyı ve sinir dokusunu etkileyebildiğini vurguladı.

Omuriliğe Baskı Yapan Tümörler Ciddi Semptomlara Neden Olabilir

Primer omurga tümörlerinin omurga kemiklerinde veya omurilik çevresinde geliştiğini, metastatik omurga tümörlerinin ise vücudun farklı bir yerinden omurgaya yayıldığını belirten Avcı, iyi huylu ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara da değindi.

Avcı, omurga tümörlerinin omuriliğe baskı yaparak ciddi semptomlara yol açabileceğini ve bu semptomların tümörün büyüklüğüne, yerleşim yerine ve sinir yapılarına bağlı olarak değişebileceğini söyledi.

İyi ve kötü huylu tümörler arasındaki farklara değinen Avcı, iyi huylu tümörlerin genellikle yavaş büyüdüğünü ve çevre dokulara zarar verme olasılığının düşük olduğunu, kötü huylu tümörlerin ise daha hızlı büyüyebileceğini ve çevre dokulara zarar verebileceğini belirtti.

Avcı, iyi huylu tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasının genellikle yeterli olduğunu ancak kötü huylu tümörlerde kemoterapi veya radyoterapi gibi ek tedavilerin gerekebileceğini söyledi. Sinir yapılarına baskı yapan omurga tümörlerinin tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayan Avcı, bu tümörlerin yaşamı tehdit edebileceğini kaydetti.

Related Posts

Yenidoğan Sünneti Nedir?

Yenidoğan sünneti neden avantajlı, hangi yaşlar riskli, denize ne zaman girilebilir? Uzmanlar yenidoğan sünneti hakkında bilgi verdiler. 

İdeal kilo kaybı haftada 0.5-1 kg olmalı! Mevsimsel avantajları iyi değerlendirin

Yaz mevsimi sadece doğanın değil, bedenimizin de canlandığı bir dönem olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik yazın sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştıran 6 etkeni anlattı.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Ağrı’da karaciğer yetmezliği teşhisi konan 2 yaşındaki çocuk ambulans uçakla Ankara’ya nakledildi

Ağrı’nın Patnos ilçesinde sarılık şikayetiyle hastaneye başvuran 2 yaşındaki Yunus Emre isimli çocuk, yapılan tetkikler sonucu karaciğer yetmezliği (Fulminan hepatit) tanısı aldı. Durumu ağırlaşan minik hasta, annesinden karaciğer nakli yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi.