TZOB Genel Başkanı Bayraktar’dan Çiftçilere Destek Çağrısı

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Çiftçilerimizin Prim Destek Ödemeleri Hızlı Bir Şekilde Tamamlanmalıdır”

ANKARA – Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, çiftçilerin prim destek ödemeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Bayraktar, “2024 yılına ait prim destek ödemeleri bazı illerde yapıldı, ancak bazı illerde hala ödemeler gerçekleşmedi. Ödenmeyen illerdeki çiftçilerimizden Birliğimize gelen talepler oldukça fazla. Bu sebeple destek ödemeleri hızlı bir şekilde tamamlanmalıdır” dedi.

Genel Başkan Bayraktar, çiftçilerin taleplerini görüntülü basın açıklamasıyla değerlendirdi. “2024 yılına ait prim destek ödemeleri bazı illerde ödendi, bazılarında ise hala ödemeler yapılmadı. Bu konuda Birliğimize iletilen taleplerin sayısı oldukça fazla. Bu destek ödemelerinin bir an önce tamamlanması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

“Tarımda Güçlü Gelecek, Üreticilerin Desteklenmesiyle Mümkün”

Bayraktar, prim destek ödemeleri yanında gübre ve mazot destek ödemelerinin de çiftçilere en kısa sürede yapılması gerektiğini belirtti. Tarımda güçlü bir geleceğe sahip olabilmek için üreticilerin desteklenmesinin önemine vurgu yaptı. Üreticilerin desteklendiği sürece üretimin devam edeceğini ve sofraların bereketinin artacağını söyledi.

Bayraktar, tarım sektörünün sadece gıda üretimiyle kalmayıp aynı zamanda ekonomik ve kırsal büyümeyi sağladığını belirterek, “Ülkemizin büyüyen nüfusunu besleyebilmek, gıda arz güvenliğini sağlamak ve tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak için tarım sektörüne verilen destekler hayati önem taşıyor. Üreticilerimiz, çeşitli zorluklara rağmen üretmeye devam ediyor. Bu mücadele, yeterli desteklerle sürdürülebilir” dedi.

“Destek Ödemeleri Zamanında ve Toplu Olarak Yapılmalıdır”

Bayraktar, tarım sektörüne verilen desteklerin sadece üreticilerin refahını değil, aynı zamanda tüketicilerin sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişimini de sağladığını belirtti. Ayrıca, destek ödemelerinin zamanında ve toplu olarak yapılması gerektiğini vurgulayarak, çiftçilerin ekonomik sıkıntı yaşamaması için desteklerin düzenli olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

CoinTR’den 1.000 TL Hediye! Hemen Üye Ol, Kolayca Kazanmaya Başla! Şimdi Katıl! Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / DOĞUKAN GÜREL – Ekonomi

Related Posts

Türkiye’nin et kralı iflasın eşiğinde!

Türkiye’nin önde gelen et üreticilerinden Seret ve şirket ortağı Servet Bekar’a mahkeme tarafından 1 yıl iflas koruması verildi.

Bakan Yumaklı, Iğdır’da ‘Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi’ kapsamında ilk hayvan teslim törenine katıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi” kapsamında Iğdır’da ilk etapta 14 çiftçiye 235 hayvan teslim etme törenine katıldı.

Haluk Görgün: IDEF-2025’e 96 ülke katılacak

SAVUNMA Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 22-27 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı-2025’in (IDEF) salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açılacağını söyledi.

Özel sektörün kredi borcu 5 ayda 18 milyar dolar arttı

Özel sektörün yurtdışından sağladığı toplam kredi borcu, mayısta 2024 yıl sonuna göre 18,1 milyar dolar artarak 190,4 milyar dolar oldu.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …